VOR FRUE KIRKE Ryesgade 26. 8000 Århus C

Den 28.02.2010

Kære alle

I begyndelsen af år 2010 lå det katolske sogn, Dong Chiem tæt ved den vietnamesiske hovedstad, Ha Noi. De kommunistiske myndigheder gav ordre til, at militæret med våben skulle indtage Dong Chiem. Mange blev sårede og ansås for at være politiske fanger. Militæret har også ødelagt korset på toppen af bjerget “Nui Tho”. Det er ikke første gang kommunisterne terroriserer befolkningen, men det har stået på længe, og det sker over for alle trossamfund. Alle disse tragedier har gjort, at diverse befolkningsgrupper og foreninger i mange andre lande har protesteret imod det vietnamesiske kommunistiske styre. Der bliver bedt for Dong Chiem sognet og for frihed i Vietnam, her under religionsfrihed.
Den 4.2.2010 vil der i Polen blive bedt for Vietnam. Til trods for at løbe en risiko ved at angribe det vietnamesiske kommunistiske styre, vil den polske Biskop Sworc stå frem med sin prædiken til forsvar for de nødlidende. Der er behov for at stå frem og råbe højt, dels for at hjælpe disse mennesker, men også for retfærdighedens skyld.

P. Herbert, præst ved den katolske kirke i Århus, Danmark, men oprindeligt fra Polen, forstår godt Vietnams situation, eftersom man i Polen også har haft problemer med kommunismen:

- Kommunisterne respekterer ikke menneskerettigheder samt religionsfriheden, når de ødelægger kirkelige ejendele.
- Ligeledes er befolkningen blevet frataget ytringsfriheden ved ikke at måtte udtrykke sig om de holdninger og meninger, som er i strid med regeringens.
- For at bed Gud om at bevare vores kirken der bliver ødelagt I Vietnam.

Meddelelse

Messe – Bøn om religionsfrihed i Vietnam: 14.03.2010:
Messe kl. 8.00.
Messe kl.10.00. (P. Herbert og P. Minh. Quang)
Messe kl.17.00.
Efter messen kl.10.00 er der udstilling ved siden af kirken i skolens gymnastiksal fra kl. 11.00 - 17.00 samme dag.
På næste søndag 07.03.2010 er der udstilling i kirken hele uge om situationen i Vietnam.
Alle er alle velkomne til udstillingen og messerne den 14.03.2010 i Vor Frue Kirke, Ryesgade 26,8000 Århus.

Ida Wæde (menighedsrådsformand ved Vor Frue Kirke)